- TVN
- TTV
- METRO
- TVN 7
- TVN Fabuła
- TVN Style
- TLC
- HGTV
- FOOD NETWORK
- Travel Channel
- Discovery Life
- Animal Planet HD
- ID
- TVN Turbo
- Discovery Channel
- Discovery Science
- Discovery Historia
- DTX
- TVN24
- TVN24 BIS
- EUROSPORT 1
- EUROSPORT 2
- Nickelodeon
- Nick Jr.
- NickToons
- TeenNick
- MTV Polska
- Comedy Central
- Polsat Comedy Central Extra
- Paramount Network
- CANAL+ FAMILY
- Canal+ Sport
- Canal+ Sport 2
- CANAL+ SPORT 3
- CANAL+ SPORT 5
- Ale Kino+
- Planete+
- CANAL+ KUCHNIA
- CANAL+ DOMO
- Novelas+
- MiniMini+
- teleTOON+
- Disney Channel
- Disney Junior
- Disney XD
- National Geographic
- Nat Geo Wild
- Nat Geo People
- FOX
- FOX Comedy
- Romance TV
- Motowizja
- SPORTKLUB
- FIGHTKLUB
- e-sport
- Red Carpet TV
- Studiomed TV
- Ultra TV 4K
- MUSIC BOX
- RED TOP
- MIXTAPE
- NEWS24

Dodaje smaku. Dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrwanym adeptom tej sztuki, oraz tym, którzy kochają jeść. Promuje zdrowy styl życia, poszerzanie kulinarnych horyzontów oraz zachęca do przygotowywania nowoczesnych, smacznych potraw. Stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd jak Jamie Oliver czy Anthony Bourdain, a także własne produkcje z udziałem polskich sław oraz „cook news”, jedyny w Polsce program poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej.
Parametry mediowe | Profil widza | ||
---|---|---|---|
ZASIĘG TECHNICZNY | 42% | Płeć | 59% kobiet |
ZASIĘG MIESIĘCZNY | 4 086 149 | Wiek | 20-49 |
UDZIAŁ W RYNKU 20-54 | 0,1% | Dochód na gospodarstwo | powyżej 3 500 tys. |
AFF.INX dla W 20-49C50K+ | 95 |
spoty
sponsoring

ABC GOTOWANIA – KUCHNIA TURECKA
ABC GOTOWANIA – KUCHNIA TURECKA

ANTHONY BOURDAIN: BEZ REZERWACJI
ANTHONY BOURDAIN: BEZ REZERWACJI

FRANCUSKIE WĘDRÓWKI JULIE
FRANCUSKIE WĘDRÓWKI JULIE

JAKUBIAK ROZGRYZA WIETNAM
JAKUBIAK ROZGRYZA WIETNAM

PODRÓŻ PRZEZ SMAKI CHIN
PODRÓŻ PRZEZ SMAKI CHIN

Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?
Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?

ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?
ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?

U SĄSIADÓW W KUCHNI
U SĄSIADÓW W KUCHNI

DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO

ZGRILLOWANI
ZGRILLOWANI

M JAK MIĘSO
M JAK MIĘSO
ABC GOTOWANIA – KUCHNIA TURECKA
1 / 11


Nie tylko kebab, pita i baklava, czyli specjały kuchni tureckiej, podane przez Marietę Marecką.
Turcja to jeden z ulubionych wakacyjnych kierunków Polaków. Wielkim atutem tego kraju jest jego kuchnia, oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu, co udowodni Marieta, szykując m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
ANTHONY BOURDAIN: BEZ REZERWACJI
2 / 11


Anthony Bourdain zabiera widzów w podróż po najbardziej intrygujących miejscach na świecie i smakuje rzeczy, których niejeden człowiek nie będzie miał okazji skosztować przez całe życie. Na trasie jego wojaży znajdą się m.in. Paryż, gdzie próbuje absyntu i Islandia, gdzie skosztuje hákarl - sfermentowanego rekina. W malezyjskiej dżungli będzie udawał Kurtza z "Jądra ciemności", a w Kalkucie nauczy się grać w krykieta.
FRANCUSKIE WĘDRÓWKI JULIE
3 / 11


Obfitująca w niezwykłe smaki i aromaty podróż przez najpiękniejsze regiony Francji. Niezapomniana wyprawa, dzięki której widzowie poznają kraj nad Sekwaną od zupełnie innej strony. Wspólnie z prowadzącą, Julie Andrieu, odkryją kulinarne dziedzictwo Francuzów, poznają przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz spróbują zupełnie nowych smaków. Zwieńczeniem odcinka będzie przygotowana przez prowadzącą kolacja, na której gospodyni zaserwuje dania poznane w trakcie podróży.
JAKUBIAK ROZGRYZA WIETNAM
4 / 11


Podróż do Wietnamu będzie okazją do wielu kulinarnych odkryć i urozmaicenia jadłospisu.
Tym razem Tomasz Jakubiak zboczy z europejskiego szlaku i uda się znacznie dalej – na poszukiwanie oryginalnych smaków Wietnamu. Odwiedzi Hanoi, by się przekonać, że pho to coś znacznie więcej niż zupa. Pozna uroki Sajgonu i bogactwo kuchni ulicznej, odwiedzi lokalne targi i wietnamskich górali. Będzie podpatrywał miejscowych kucharzy i przygotuje własne wersje popularnych potraw.
PODRÓŻ PRZEZ SMAKI CHIN
5 / 11


"Podróż przez smaki Chin" to seria dokumentalna przedstawiająca prawdziwe oblicze tamtejszej kuchni. Unikalne i piękne zdjęcia oraz nastrojowa muzyka w doskonały sposób wprowadzają widza w klimat sztuki kulinarnej Państwa Środka.
Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?
6 / 11


ANDRZEJ POLAN tym razem zajmie się umiejętnościami kulinarnymi Polaków, sprawdzając jak zdrowo gotują nasi bohaterowie i czy na pewno wiedzą co to znaczy zdrowe gotowanie.
Do programu naszych Bohaterów zgłaszać będą bliskie im osoby, zaniepokojone nie tylko umiejętnościami kulinarnymi naszych uczestników, ale także tym z czego te dania są przygotowywane.
Mistrz polskiej kuchni Andrzej Polan przybliży widzom aspekty zdrowego gotowania i pokaże jak czerpać maksimum satysfakcji doprowadzając do perfekcji swój kulinarny warsztat.
W programie: przydatne patenty, kulinarne tricki i mnóstwo porad o tym „jak się powinno” i czego „nie wolno” w kuchni praktykować, a także porady o tym co w tradycyjnej kuchni należy wymienić na zdrowsze „zamienniki”.
ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?
7 / 11


Dwoje zawodowych kucharzy i dwa punkty widzenia. Adrian Richardson to piewca kuchni mięsnej, obfitej i folgującej zmysłom. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki, po których bez trudu wstaniemy od stołu. W programie będą przekonywać widzów do swoich dań i filozofii żywienia. Przed nami aż 65 odcinków, a w nich – przepisy z wielu kuchni świata, m.in. meksykańskiej, indyjskiej i tajskiej.
U SĄSIADÓW W KUCHNI
8 / 11


Ta seria to spotkania z ludźmi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Rolnicy i rybacy; producenci serów, oliwy i wina; kucharze i gospodynie domowe. Kamera towarzyszy im w pracy, a my poznajemy lokalne składniki i dania. W siódmym sezonie dowiemy się więcej o kulinarnych tradycjach Francji, Włoch, Macedonii, Węgier, Austrii, Rosji i Kuby.
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO
9 / 11


Tym razem Piotr Kucharski zabiera widzów do świata przepysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Pokaże, jak upiec polskie klasyki: chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Będą też bagietki i bajgle, cebularze, precle oraz wypieki z różnych stron świata: indyjskie chlebki naan, tureckie pity, gruzińskie chaczapuri, brioszki, a na deser – gofry.
ZGRILLOWANI
10 / 11


W tej dyscyplinie nie mamy sobie równych. Gdy tylko robi się cieplej, Polacy zaczynają wielkie grillowanie.
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, doskonale znani widzom mistrzowie w przyrządzaniu mięsa. Tym razem udowodnią, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka, ale i Sloppy Joy, Coney Island Hot Dog, szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażan z sosem tahini i wiele innych frykasów. Pokażą, jak wydobyć z grillowanych dań pełnię smaku i aromatu.
M JAK MIĘSO
11 / 11


Przeciętny Polak zjada prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Dla jednych to po prostu ogromna ilość mięsa, a dla drugich to szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Warto wiedzieć jak je wykorzystać!
Dziesięcioodcinkowa seria „M jak mięso” to pigułka wiedzy o tym jak kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać na surowo. W każdym kolejnym odcinku widzowie odkryją wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kaczki, podrobów i kiełbas. Każdy odcinek to trzy, różne przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. Serię poprowadzą Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. To idealny duet bo Jurek jest współwłaścicielem dwóch restauracji, a Andrzej konsultantem, który wspiera kulinarne projekty przy otwarciach.