- TVN
- TTV
- METRO
- TVN 7
- TVN Fabuła
- TVN Style
- TLC
- HGTV
- FOOD NETWORK
- Travel Channel
- Discovery Life
- Animal Planet HD
- ID
- TVN Turbo
- Discovery Channel
- Discovery Science
- Discovery Historia
- DTX
- TVN24
- TVN24 BIS
- EUROSPORT 1
- EUROSPORT 2
- Nickelodeon
- Nick Jr.
- NickToons
- TeenNick
- MTV Polska
- Comedy Central
- Polsat Comedy Central Extra
- Paramount Network
- CANAL+ FAMILY
- Canal+ Sport
- Canal+ Sport 2
- CANAL+ SPORT 3
- CANAL+ SPORT 5
- Ale Kino+
- Planete+
- CANAL+ KUCHNIA
- CANAL+ DOMO
- Novelas+
- MiniMini+
- teleTOON+
- Disney Channel
- Disney Junior
- Disney XD
- National Geographic
- Nat Geo Wild
- Nat Geo People
- FOX
- FOX Comedy
- Romance TV
- Motowizja
- SPORTKLUB
- FIGHTKLUB
- e-sport
- Red Carpet TV
- Studiomed TV
- Ultra TV 4K
- MUSIC BOX
- RED TOP
- MIXTAPE
- NEWS24

Dodaje smaku. Dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrwanym adeptom tej sztuki, oraz tym, którzy kochają jeść. Promuje zdrowy styl życia, poszerzanie kulinarnych horyzontów oraz zachęca do przygotowywania nowoczesnych, smacznych potraw. Stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd jak Jamie Oliver czy Anthony Bourdain, a także własne produkcje z udziałem polskich sław oraz „cook news”, jedyny w Polsce program poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej.
Parametry mediowe | Profil widza | ||
---|---|---|---|
ZASIĘG TECHNICZNY | 38,5% | Płeć | 55% kobiet |
ZASIĘG MIESIĘCZNY | 4 148 209 | Wiek | 16-49 |
UDZIAŁ W RYNKU 16-49 | 0,1% | Dochód na gospodarstwo | powyżej 3 500 tys. |
AFF.INX dla W16-49C50k+ | 158 |
spoty
sponsoring

Jakubiak rozgryza Chorwację
Jakubiak rozgryza Chorwację

Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?
Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?

ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?
ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?

U SĄSIADÓW W KUCHNI
U SĄSIADÓW W KUCHNI

NIE BÓJ RYBY!
NIE BÓJ RYBY!

DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO

ZGRILLOWANI
ZGRILLOWANI

M JAK MIĘSO
M JAK MIĘSO
Jakubiak rozgryza Chorwację
1 / 8


Chorwacja to jeden z ulubionych wakacyjnych kierunków Polaków, który ma wiele do zaoferowania – piękne plaże, słońce, zabytki i wyborną kuchnię. Nic dziwnego, że trafił tu Tomek Jakubiak, poszukiwacz lokalnych specjałów i smaków. Wraz z nim odkryjemy skarby tej ziemi. Udamy się w miejsce uprawy kaparów, do hodowli ostryg, zobaczymy, jak łowi się dorady, wyrabia słone sery oraz ajwar. W programie nie zabraknie również autorskich przepisów Tomasza. Smacznego!
Czy na pewno umiesz gotować…zdrowo?
2 / 8


ANDRZEJ POLAN tym razem zajmie się umiejętnościami kulinarnymi Polaków, sprawdzając jak zdrowo gotują nasi bohaterowie i czy na pewno wiedzą co to znaczy zdrowe gotowanie.
Do programu naszych Bohaterów zgłaszać będą bliskie im osoby, zaniepokojone nie tylko umiejętnościami kulinarnymi naszych uczestników, ale także tym z czego te dania są przygotowywane.
Mistrz polskiej kuchni Andrzej Polan przybliży widzom aspekty zdrowego gotowania i pokaże jak czerpać maksimum satysfakcji doprowadzając do perfekcji swój kulinarny warsztat.
W programie: przydatne patenty, kulinarne tricki i mnóstwo porad o tym „jak się powinno” i czego „nie wolno” w kuchni praktykować, a także porady o tym co w tradycyjnej kuchni należy wymienić na zdrowsze „zamienniki”.
ŻOŁĄDEK CZY ROZSĄDEK?
3 / 8


Dwoje zawodowych kucharzy i dwa punkty widzenia. Adrian Richardson to piewca kuchni mięsnej, obfitej i folgującej zmysłom. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki, po których bez trudu wstaniemy od stołu. W programie będą przekonywać widzów do swoich dań i filozofii żywienia. Przed nami aż 65 odcinków, a w nich – przepisy z wielu kuchni świata, m.in. meksykańskiej, indyjskiej i tajskiej.
U SĄSIADÓW W KUCHNI
4 / 8


Ta seria to spotkania z ludźmi z różnych stron świata, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Rolnicy i rybacy; producenci serów, oliwy i wina; kucharze i gospodynie domowe. Kamera towarzyszy im w pracy, a my poznajemy lokalne składniki i dania. W siódmym sezonie dowiemy się więcej o kulinarnych tradycjach Francji, Włoch, Macedonii, Węgier, Austrii, Rosji i Kuby.
NIE BÓJ RYBY!
5 / 8


Bartosz Lisek jest żeglarzem i szefem kuchni. Pływając po morzach i oceanach wykorzystywał swój talent kulinarny i gotował dla całej załogi. Odwiedzał targi w każdym porcie, by kupować ryby i owoce morza na żeglarski stół. Teraz podzieli się przepisami opracowanymi na rejsach. W każdym odcinku przygotuje 3 smakowite potrawy. Podpowie, które ryby i owoce morza są najzdrowsze. A zatem – nie bój ryby!
DOMOWA PIEKARNIA KUCHARSKIEGO
6 / 8


Tym razem Piotr Kucharski zabiera widzów do świata przepysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Pokaże, jak upiec polskie klasyki: chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Będą też bagietki i bajgle, cebularze, precle oraz wypieki z różnych stron świata: indyjskie chlebki naan, tureckie pity, gruzińskie chaczapuri, brioszki, a na deser – gofry.
ZGRILLOWANI
7 / 8


W tej dyscyplinie nie mamy sobie równych. Gdy tylko robi się cieplej, Polacy zaczynają wielkie grillowanie.
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak, doskonale znani widzom mistrzowie w przyrządzaniu mięsa. Tym razem udowodnią, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka, ale i Sloppy Joy, Coney Island Hot Dog, szaszłyki z łososia, steki z arbuza, bakłażan z sosem tahini i wiele innych frykasów. Pokażą, jak wydobyć z grillowanych dań pełnię smaku i aromatu.
M JAK MIĘSO
8 / 8


Przeciętny Polak zjada prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Dla jednych to po prostu ogromna ilość mięsa, a dla drugich to szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Warto wiedzieć jak je wykorzystać!
Dziesięcioodcinkowa seria „M jak mięso” to pigułka wiedzy o tym jak kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać na surowo. W każdym kolejnym odcinku widzowie odkryją wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kaczki, podrobów i kiełbas. Każdy odcinek to trzy, różne przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. Serię poprowadzą Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. To idealny duet bo Jurek jest współwłaścicielem dwóch restauracji, a Andrzej konsultantem, który wspiera kulinarne projekty przy otwarciach.