SPRAWDŹ WIOSENNE MENU KUCHNI+

Tomasz Jakubiak, Marieta Marecka, Jamie Oliver, popularni Kudłacze i książę Karol – oto główni bohaterowie wiosennej ramówki kuchni+, autorskiego kanału platformy nc+. Wysokie dopasowanie stacji do pożądanych na rynku grup docelowych (AFF 202 w a25-59 cs50k+, AFF 312 w a25-54 cs100+ inc2000+, AFF 399 w w25-54 cs100k+!) pozwala na dotarcie do atrakcyjnych klientów, a autorskie produkcje są doskonałym środowiskiem dla pokazania Twoich marek.

Wiosna w kuchni+ to przede wszystkim premierowe sezony znanych widzom stacji autorskich formatów. Od 8 marca na antenie będzie można zobaczyć produkcję „Jakubiak lokalnie 3”, który w grudniu 2013 oglądało ponad pół miliona widzów z grupy komercyjnej. W najnowszej odsłonie swojego programu szef kuchni Tomasz Jakubiak ponownie wyrusza w podróż w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odkrywa m.in. polskie sery pleśniowe, słynne miody pitne i kuchnię mniejszości narodowych. Dzień później, 9 marca, w drugim sezonie „abc gotowania” powróci Marieta Marecka (na zdjęciu). Znana blogerka w każdym odcinku skupia się na jednym temacie np. kaszy, wołowinie czy ziołach. Nie zabraknie też bieżących informacji ze świata gastronomii i kulinariów w informacyjnym magazynie „cook news”.

kuchnia+ to również światowej sławy szefowie kuchni. Drugiego dnia wiosny, 22 marca wystartuje seria „Jamie & Jimmy’s Food Fight Club”. Słynny Jamie Oliver i jego kolega z dzieciństwa Jimmy Doherty wybiorą się w podróż po Starym Kontynencie, by porównać najlepsze europejskie produkty kulinarne z ich brytyjskimi odpowiednikami. Obu panom spór pomagają rozstrzygnąć takie osobistości jak aktorka Gwyneth Paltrow czy satyryk Alan Carr. O początku marca w kuchni+ zagoszczą po raz kolejny słynni Kudłacze. Si King i Dave Myers to powszechnie znani miłośnicy dobrego jedzenia. Pasja doprowadziła ich do niemałej nadwagi. W serii „Dieta Kudłaczy” obaj zrozumieli, że muszą się odchudzić.

Bohaterem marca w kuchni+ będzie również książę Karol. W dokumencie „Farmer i jego Książę” widzowie poznają nieznaną stronę brytyjskiego następcy tronu. Film opowiada o wkładzie księcia Karola w rozwój ekologicznego rolnictwa. Reżyserem obrazu jest Bertram Verhaag, laureat festiwali m.in. w Berlinie, Amsterdamie i Palm Springs oraz zdobywca Specjalnego Wyróżnienia Amerykańskiej Akademii Filmowej. Dokument był prezentowany podczas przeglądu 5. kuchnia+ food film fest.

Wśród pozostałych wiosennych premier widzowie znajdą również czwarty sezon bijącego rekordy popularności na całym świecie programu „Top Chef: mistrzowie” (od 18 marca). Inne spojrzenie na produkcję mięsa i wędlin przedstawi seria „Faceci od mięsa” (od 11 marca). Natomiast kulinarne atrakcje północnej Afryki i Bliskiego Wschodu w „Ucztach znad Morza Śródziemnego” (od 4 marca) ukaże Yotam Ottolenghi. Nie zabraknie także nowych historii z farmy River Cottage. W „Wiośnie w River Cottage” (od 15 marca) Hugh Fearnley-Whittingstall udaje się do Bristolu, gdzie stara się przekonać 5 rodzin, by te w środku miejskiej dżungli przekształciły jeden akr swojej ziemi w ogródek.

WIOSENNE PREMIERY KUCHNI+:

PRODUKCJE WŁASNE

JAKUBIAK LOKALNIE 3: OD SOBOTY, 8 MARCA, 17:00

ABC GOTOWANIA 2: OD NIEDZIELI, 9 MARCA, 17:45

COOK NEWS: OD NIEDZIELI, 2 MARCA, 17:30

POZYCJE ZAGRANICZNE

JAMIE & JIMMY’S FOOD FIGHT CLUB: OD SOBOTY, 22 MARCA, 21:05

DIETA KUDŁACZY: OD SOBOTY, 1 MARCA, 20:00

TOP CHEF: MISTRZOWIE 4: OD WTORKU, 18 MARCA, 20:35

FACECI OD MIĘSA: OD WTORKU, 11 MARCA, 22:00

WIOSNA W RIVER COTTAGE: OD SOBOTY, 15 MARCA, 14:00

UCZTY ZNAD MORZA ŚRÓDZIEMNEGO: OD WTORKU, 4 MARCA, 20:35

CYKL KUCHNIA+ FOOD FILM FEST

FARMER I JEGO KSIĄŻĘ: PONIEDZIAŁEK, 3 MARCA, 22:00

DANE: NAM, ADH%, AFF, 01.2014; RCH 12.2013