KOLEJNE SERIE LUBIANYCH, AUTORSKICH PRODUKCJI KUCHNI+ JUŻ OD WRZEŚNIA

kuchnia+ to pierwszy polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. Widzami stacji są przede wszystkim kobiety w wieku 25+ z miast z ponadprzeciętnymi dochodami.

Na antenie kuchni+ można zobaczyć wiele autorskich produkcji. W ramówce jesiennej pojawią się kolejne serie znanych i dobrze oglądanych programów z prowadzącymi uwielbianymi przez widzów.

Już w październiku na antenę kuchni+ powróci Tomek Jakubiak w 4 serii flagowego programu stacji „Jakubiak Lokalnie”. Prowadzący po raz kolejny wyruszy w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odwiedzi różne miejsca w kraju, a w swojej kuchni zainspiruje się poznanymi produktami. Połączy tym samym odkrywanie polskich smaków z kulinarną maestrią.

Jeden z odcinków 3 serii, wyemitowany 2 marca 2014, zajął 1 miejsce w rankingu oglądalności kuchnia+ w tym roku (AMR 103 663). Kulinarne propozycje Tomka Jakubiaka są cenione przede wszystkim przez kobiety w wieku 25-54 z miast – AFF programu dla tej grupy to 487!

W tym samym czasie w ramówce pojawi się też 2 sezon programu „David w Europie” prowadzącego przez sympatycznego Francuza Davida Gaboriauda - kucharza z zamiłowania i doświadczonego trenera kulinarnego. Celem Davida jest promowanie kultury jedzenia, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami. David zaraża pozytywną energią, wiedzę przekazuje z pasją, a inspiracje czerpie z kraju, w którym się wychował (Francji) i kraju, w którym mieszka (Polski).

Tak jak Jakubiak, sympatyczny Francuz także jest lubiany i oglądany przede wszystkim przez dojrzałe kobiety mieszkające w miastach (AFF 424 w grupie W25-54 c100k+).

Nieco wcześniej, we wrześniu odbędzie się premiera 3 serii programu „ABC Gotowania”, w którym blogerka Marieta Marecka prezentuje proste i smaczne potrawy, do przygotowania przez każdego. Ta autorska produkcja kuchni+ skierowana jest do początkujących miłośników gotowania. W zwięzły i przystępny sposób przedstawia praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator domowego kucharzenia. Program jest wyjątkowym telewizyjnym elementarzem dla wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z kuchnią. Każdy odcinek poświęcony jest jednemu motywowi kulinarnemu.

Aż 4 tegoroczne emisje programu znalazły się w TOP10 oglądalności stacji kuchnia+. Po indeksie dopasowania programu (AFF 377 w grupie A25-54 cs100+) widać, że ABC gotowania chcą poznawać także mężczyźni z dużych miast.

Autorskie produkcje kuchni+ są doskonałym miejscem na niestandardową, kontekstową komunikację marek skierowanych do osób interesujących się kulinariami, lubiących gotować, jedzących w restauracjach, poszukających nowych smaków itp. Oprócz sponsoringu polskich produkcji oraz kampanii online, możliwe jest lokowanie produktu w programie z wyłącznością branżową.

Źródło: NAM, ADH%, Q2.2014; AMR A4+, AFF vs A16-49 H1.2014