FOOD NETWORK – NAJLEPSZY KANAŁ KULINARNY W POLSCE!

Magda Gessler, Robert Makłowicz, Tomasz Jakubiak i Daria Ładocha to tylko kilku z prowadzących, którzy w swoich programach dzielą się z widzami kulinarną pasją i wiedzą. W jesiennej ofercie stacji znajdą się aż cztery smakowite nowości! Nie zabraknie też nowych odcinków „Sexy kuchni Magdy Gessler” i „Dziewczyn z wypiekami”.

Food Network stanowi doskonały wybór dla wszystkich, którzy kochają gotować i cenią sobie świetną rozrywkę. Kanał pokazuje wszystkie oblicza kuchni. Dzięki niemu, widzowie mogą podróżować w poszukiwaniu nowych kulinarnych smaków, czerpać inspiracje i zdobywać wiedzę o gotowaniu.

Średni udział kanału wyniósł 0,25% SHR, (W16-49), był to wzrost aż o 71% w stosunku do analogicznego okresu. Wśród kobiet z wysokimi zarobkami (W16-49 3500+) stacja odnotowała 64% wzrost z udziałem na poziomie 0,28% SHR. Co więcej, tylko w lipcu Food Network zgromadził przed telewizorami ponad 5,3 mln widzów! ​

Jesienią przyjdzie pora na nowy program Roberta Makłowicza, który tym razem ruszy w inspirującą podróż po Polsce i odkryje niezwykły potencjał lokalnych kuchni. Prowadzący lekko i z humorem opowie o malowniczych miejscach w naszym kraju, które słyną z niepowtarzalnych wyrobów i tradycji kulinarnych. W premierowym cyklu „Makłowicz w Polsce” krakowski smakosz spotka się także z ludźmi, którzy bez reszty poświęcili się pasji gotowania!

Niedawno do grona gwiazd Food Network dołączył znany kucharz Tomasz Jakubiak. W swoim nowym programie „Sztuka mięsa” przedstawi widzom proste i praktyczne przepisy na najlepsze potrawy mięsne. Nie będzie to wyłącznie tradycyjny „schabowy” czy „mielony”. W każdym odcinku Tomasz Jakubiak przyrządzi dwa autorskie dania i zaprezentuje inny rodzaj mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób lub dziczyznę. Prowadzący wybierze się także poza kuchnię! Widzowie poznają lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiedzą, w czym tkwi sekret ich niezwykłych produktów.

Ofertę kanału wzbogaci także nowy program „Patenciary”. Daria Ładocha razem z córkami zdradzi widzom patenty na proste dania, które zachwycą wszystkich nie tylko smakiem, ale i wyglądem. To idealna propozycja dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie, ale lubią dobrze zjeść.  Daria udowadnia, że znając kilka pomysłowych trików, można zachwycić niejedno wymagające podniebienie, a przy tym jeszcze dobrze się bawić!

Kanał przygotował też coś specjalnego dla wszystkich nieustraszonych widzów! Bycze jądra, jedwabniki, mózg wieprzowy, a może muchomory? Prowadzący nowy program „Kuchnia dla odważnych”, Walenty Kania potrafi przyrządzić z tych produktów prawdziwą ucztę! Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem. Ten pasjonat gotowania uwielbia podróże i jest  koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości.

Na antenę powrócą także znane już wszystkim propozycje programowe. W nowym sezonie „Sexy kuchni Magdy Gessler” ikona telewizji udowodni, że powiedzenie „przez żołądek do serca” jest prawdziwe! W premierowych odcinkach przygotuje kolejne zmysłowe dania. W jaki sposób samodzielnie przygotować egzotyczne potrawy prosto z drugiego końca świata? Czym zachwycić ukochaną osobę na romantycznej kolacji? Magda Gessler zdradzi też sekretny przepis na miłosny eliksir!

W Food Network nigdy nie brakuje fenomenalnych słodkości. „Dziewczyny z wypiekami” – Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat są gotowe, by zrealizować kolejne nietypowe zamówienia! Jak tym razem poradzą sobie z pomysłami klientów? W nowym sezonie przygotują także wyjątkowe torty niespodzianki dla gwiazd.

Na antenie pojawi się również kolejny sezon programu „Przepis na sukces”, w którym Katarzyna Meller odwiedzi szefów kuchni, których restauracje stały się prawdziwą mekką dla smakoszy. W tej serii programu odwiedzi takie miejsca jak, Starą Kuźnię k/ Giżycka, Dziką Kaczkę k /Mikołajek, Stół na Szwedzkiej we Wrocławiu, Cyrano et Roxane w Sopocie oraz Cafe La Ruina i Raj w Poznaniu. Prowadząca wspólnie ze znakomitymi kucharzami przygotuje popisowe dania i sprawdzi jak wygląda ich życie od kuchni. Czy zdradzą jej swój przepis na sukces?

Dane: NAM, SHR%, W16-49, W16-49 3500+, 07.2017 vs 07.2018, COV, A4+, 07.2018